top of page

De reden waarom ik professionals wil leren kinderen te benaderen vanuit een holistische visie


Mijn telefoon laat een geluid horen, waardoor ik weet dat er een beller is. Eigenlijk heb ik op dat moment geen zin in een verkooppraatje, maar ik neem keurig het onbekende nummer op.


"Met Gite Liebrand", zeg ik vriendelijk. "Uhh goede middag. Komt het uit dat ik u even bel, want ik heb een vraag." Mijn brein is er nog heilig van overtuigd, dat ik een aardige verkoopster aan de telefoon heb. "Ja hoor, dat kan wel, maar ik weet niet waar het over gaat."

" Ik heb een zoontje van 4 jaar en hij eet heel moeilijk". Meteen weet ik, dat ik helemaal geen verbinding heb met een verkoopster, maar met een lieve, onzekere moeder, die op zoek is naar hulp.

Ik luister aandachtig naar haar verhaal. We komen samen tot de conclusie, dat de afstand voor een fysieke afspraak te ver is. Daarom neem ik rustig de tijd om haar telefonisch te helpen.

Ze geeft aan dat ze het medische circuit al volledig heeft doorlopen, maar dat ze toch graag een antwoord wil, waarom hun zoon niet goed eet. Moeder heeft behoefte aan een holistische benadering.

Fijn, flitst het door me heen. Dat is nou net DE REDEN waarom ik professionals wil leren verder te kijken en luisteren naar alleen het fysieke en zichtbare.


Maar hoe doe je dat dan?


Stap 1 Goed luisteren

Stap 2 Doorvragen

Stap 3 Voelsprieten aanzetten

Stap 4 Doorvragen

Stap 5 Adviseren


Na ongeveer 20 minuten geeft moeder aan heel blij en dankbaar te zijn.

Ze gaat de adviezen hanteren. En zegt letterlijk: “Ik wil zo graag mijn kind goede voeding geven, waardoor hij kan groeien.”

Waarop ik tegen moeder zeg: Voeding geven aan je kind is belangrijk voor verschillende belichamingen. Behandel een probleem ALTIJD op een diepere laag, dan waar de hulpvraag ligt.”


Samen sluiten we ons telefoongesprek prima af en ik wens haar veel succes. Ze geeft aan dat ze het gevoel heeft, dat het een heel consult is geworden.

Van binnen lach ik. Ik voel me gelukkig dat ik haar en hun kind met liefde heb kunnen helpen!

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page