top of page

Holistische kindertherapie


Holistische kindertherapie


Holistisch betekent het geheel. Therapie is een behandelwijze.

Wanneer je deze twee betekenissen samenvoegt, dan kom je op de volgende definitie uit: Een behandelwijze voor het geheel.


Je kan hieruit concluderen, dat een Holistisch Kindertherapeut een behandeling geeft voor het volledige systeem ( lichaam, geest en ziel ). Hierdoor kan het kind beter en sneller herstellen of genezen.


Ieder kind heeft een zelfherstellend vermogen, maar soms is het fijn wanneer de Holistisch Kindertherapeut helpt.


Ervan uitgaande dat een kind meer is dan het waarneembare fysieke lichaam, dan weet je dat een therapie-sessie op een diepere laag moet werken om het fysieke lichaam te kunnen laten herstellen. Een Holistisch kindertherapeut werkt op een dieper niveau, dan waar de klacht zich laat zien.


Een kind heeft meerdere niveaus van belichamingen. Ik werk met 7 niveaus van belichamingen.

1 Het fysieke lichaam 2 Het innerlijke lichaam 3 Het energetisch lichaam

4 Het liefdeslichaam ( Het hart - De poort tussen fysiek en spiritueel )

5 Het mentale lichaam 6 Het geestelijke lichaam 7 Het lichtlichaam ( De ziel ).


Wanneer een kind bij mij in de praktijk komt, dan vraag ik altijd Hoe het met een kind gaat, maar dan op meerdere niveaus.


Bijvoorbeeld: "Hoe is het met je lichaam? Heb je ergens pijn of last van? " en "Hoe voel jij je vandaag? Ben je blij, boos of misschien verdrietig? " Maar ook vraag ik hoe het kind zich energetisch voelt. " Heb je veel energie of ben je heel erg moe?" Tevens krijgt het mentale en ook het geestelijke deel de aandacht door de vragen: " Hoe voelt het in je hoofd? " en " Hoe slaap je? " Slapen is voor mij een reflectie hoe het geestelijk met het kind is gesteld. Slaapt het kind veel, dan is het heel goed mogelijk dat er onbewust veel verwerkt wordt.


Hoog sensitieve kinderen hebben doorgaans meer slaap nodig, omdat alle indrukken en informatie verwerkt moet worden. De laatste vraag die ik stel aan het kind is: " Ben je gelukkig? "

Dit klinkt mogelijk vreemd, maar wanneer ik jou vertel, dat de ziel van het kind direct is verbonden met zijn hartcentrum, dan begrijp je dat wanneer een kind zich gelukkig voelt, zijn hartcentrum geopend is en dat het doet waar het gelukkig van wordt.


Holistische kindertherapie is een therapievorm waar nog weinig bekendheid over is. Tóch ben ik van mening, dat er heel veel kinderen met deze prachtige therapievorm geholpen kunnen worden.


Waarom?


Omdat een goede holistisch kindertherapeut, die weet hoe je een kind goed en snel kan helpen je binnen een relatief korte periode een positief resultaat ziet. Dit komt omdat je werkt op een diepere laag. Je hebt hiervoor wél energetische technieken nodig. Ik werk met Soul Body Fysion ® van de grondlegster Jonette Crowley en mijn eigen energetische techniek de Heel Ring ®


Bij Soul Body Fysion ® smelt de ziel en lichaam van het kind samen en bij een Heel Ring ® wordt lichaam, geest en ziel samengebracht tot één geheel.


Inmiddels mag ik na 2 jaar praktijk ervaring met deze energetische technieken wel zeggen, dat beide technieken fantastisch mooi en snel werken. Vanuit het diepst van mijn hart gun ik dat ieder kind!Lieve groet,

Gite
36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page