top of page

Het ontstaan van de regenboog Plu methode ®


Mijn eerste praktijk had de naam Plu. Ik vond Plu een kindvriendelijke naam en een paraplu geeft mij het gevoel van bescherming. (tegen de regen)

Tijdens mijn loopbaan als holistisch kindercoach ben ik mezelf méér gaan verdiepen in chakra’s en alles wat daarmee samenhangt. Hele dikke boeken heb ik hierover gelezen en elke zin slokte ik als het ware naar binnen. Daar lag mijn interesse en ik wilde er alles vanaf weten.

Al snel kwam ik erachter dat de 7 hoofdchakra’s resoneren met de kleuren van de regenboog. En gaande weg ontstond de regenboog Plu methode ®.


Ik heb een kinderboekje geschreven: Tom en de regenboogparaplu en daarin beschrijf ik in kindertaal de weg van de regenboog en waarvoor de kleuren staan.


De hoofdpersoon Tom was de aanleiding van het feit, dat wanneer ik een jongen zou zijn geworden, ik de naam Tom had gekregen. Op die manier kon ik het schrijven heel dicht bij mezelf houden.

Toen het boekje af was, kwam ik in aanmerking met het chakrapad van Margo Riphagen. Dit is een holistische coachingsmethode voor volwassenen, die super goed werkt. Mijn enthousiasme was gewekt en ik wilde deze prachtige holistische methode vertalen voor kinderen.

Over de vorm was ik nog niet uit, maar ik wilde dat het een aantrekkelijk spel werd. Er moesten kristallen bij komen, kaartjes en het moest er mooi uitzien. Creërende met aanpassingen ontstond er een heel mooi product. De regenboog Plu methode box. Daarin zit een bordspel waarop een regenboog te zien is, de regenboogweg en ruimte om de kaartjes op te leggen. Kaartjes met Doe opdrachten, die de 7 chakra’s activeren en Krachtzinnen kaartjes, die het innerlijke versterkt!

De regenboogweg is een pad geworden waar het kind fysiek op kan gaan staan, waardoor het stap voor stap alle kleuren van de regenboog kan bewandelen. En de laatste stip is een Gouden stip. De plek waar het kind zijn regenboogparaplu op mag zetten en de intentie van bescherming mag ontvangen met het versje: ‘ Mooie regenboogparaplu. Help mij en bescherm mij. Laat al jouw prachtige kleuren als heldere stralen naar beneden komen en maak mijn aura schoon. Harmoniseer mijn chakra’s waardoor ik volledig in balans ben. Bescherm mij en laat mijn hart stralen. Dank je wel’


Mijn missie is om zoveel mogelijk professionals, deze prettige methode te leren, waardoor veel kinderen hier baad bij hebben.

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page