top of page

Groeisprongen

Een druk, autistisch gediagnosticeerd kind wat snel boos werd, kwam bij mij de praktijk binnen.

' Help ons, alstublieft', was de vraag van ouders.

Na een goed intake gesprek, ging ik met het mannetje aan de slag. Hij oogde inderdaad als energiek, maar ik mocht hem graag. Hij was open en direct.


Tijdens de 2e kindsessie, had ik zijn vertrouwen gewonnen en ik mocht zijn handjes vasthouden. Dit doe ik alleen wanneer het kind, daar toestemming voor geeft om een energetische behandeling te ontvangen.

' Kan je iets voelen? ', vroeg ik hem.

'Ja, mijn hoofd wordt helemaal rustig. '


Na 2 weken tijdens de 3e kindsessie, zag ik hem weer. Het kwam rustig binnen, ging op een volwassen stoel zitten en keek me hoopvol aan. ' Wat gaan we vandaag doen? ' straalde hij.

Ik moest lachen. ' Laten we beginnen met te vragen hoe het nu met je gaat?'

Ook deze kindsessie was een combinatie van een energetische techniek en andere vormen, zoals kleien en kleuren.


Na 5 weken (de laatste kindsessie) schrok ik als het ware, toen hij binnenkwam. Hij was echt gegroeid, in de positieve zin van het woord. Hij was rustig, kon zich veel en veel beter tijdens de sessie concentreren, zat rustig op zijn stoel, deed goed mee en bovenal waren de woorden van zijn ouders: ' De boze buien zijn helaas nog niet helemaal over, maar we zien wel een heel ander kind thuis. Hij helpt uit zichzelf mee, wat hij nog nooit heeft gedaan en is veel vrolijker! We zijn je enorm dankbaar! '


@ Gite Liebrand


Foto: canva

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page